Guide til valg af hunde som ikke fælder

Når det kommer til at vælge den rette hunderace, kan det for mange være en prioritet, at vælge hunde som ikke fælder. Ved at vælge hunde som ikke fælder, slipper man for alt besværet ved at gøre rent efter hundehår. Vil du have inspiration til valg af hunde som ikke fælder, så se mere i det følgende. Ellers kan du klikke her og se mere om hunde som ikke fælder.

Shih tzu

Denne lille og populære hund har den fordel, at den trods sit lange hår ikke fælder. Er man til de små hunde, og vil man gerne have hunde som ikke fælder, så er en Shih Tzu et rigtig godt valg. Den lille størrelse gør en Shih Tzu ideel, hvis man ikke har så meget plads.

Malteser

Malteser er en anden lille og langhåret hund, der på trods af sit lange hår ikke fælder. Der er tale om en meget legesyg og selskabelig hund, så er det noget for dig, så kunne en malteser være et rigtig godt valg af hund.

Puddel

En puddel har ikke bare den fordel, at den ikke fælder, det er samtidig også en meget allergivenlig hund. Er du derfor overfølsom og allergisk, men vil du gerne have en hund, så er en puddel måske det rette valg for dig.

Komondor

En komondor er en lidt mere ukendt hunderace, som nogle måske kender under navnet ungarsk fårehyrde. Komodor er kendetegnet ved den tykke pels, der tager form af dreadlocks. Vær opmærksom på, at selvom pelsen ikke fælder, så kan pelsen ikke børstes, og det er derfor nødvendigt med regelmæssige bade.

Inden du vælger din nye hunds race

Inden du vælger din nye hunds race, bør du sætte dig grundigt ind i de forskellige hunderacer. På den måde øger du sandsynligheden for, at du vælger en hunderace, der passer til dig og dine ønsker.

Du kan med fordel overveje følgende; aktivitetsniveau, temperament og pelspleje. Særligt pelspleje kan være vigtigt at se på, hvis du er på udkig efter hunde som ikke fælder.

Husk også at det er vigtigt, at du tilbyder din nye hund tilstrækkelige betingelser og rammer for, at din nye hund kan trives. Endeligt er det også en rigtig god ide, at du sætter dig grundigt ind i det hundeudstyr, som du kommer til at få brug for. Med alt dette in mente bør du være bedre klædt på til at få valgt en hund som ikke fælder. Held og lykke med din nye hund!